Kengät Nmd Primeknit Core Originals BlackmustaAdidas racer PkZOXuwiT
Kengät Nmd Primeknit Core Originals BlackmustaAdidas racer PkZOXuwiT
Nike Black Max Price Vision €102 50 Se Air 4LAj35R

  Kirjoitettu 14.9.2015 Kirjoittanut Kengät Nmd Primeknit Core Originals BlackmustaAdidas racer PkZOXuwiT

 kommentti

Air Uusin Max Harmaavalkoinen Nike Products front 97 Ultra titles oexdWrCB

Valmiin määritelmä on tehokas yhtenäistäjä tiimien ja organisaation laatukäsityksille. Hidasteena voi olla liika kunnianhimo.

Valmiin määritelmä (Definition of Done) listaa sovitut työvaiheet, jotka tekemällä vaatimus tai ominaisuus on valmis. Hyötynä on esimerkiksi sujuvampi työmäärien arviointi ja tuotteen katselmointi, kun kehittäjillä ja tuoteomistajalla on yhteinen ymmärrys siitä mitä ”valmiiseen” sisältyy. Valmis tarkoittaa, että ominaisuus on potentiaalisesti julkaistavissa.

Valmiin määrittelyssä voi olla ongelmana liiallinen kunnianhimo tai toiveajattelu: ”Täytyyhän meidän valmiiseen kuulua kaikki nämä asiat.” Kerralla liian korkealle asetettu laatutavoite voi olla mahdotonta saavuttaa. Tällöin valmiin määritelmä jää sanahelinäksi, joka unohtuu parissa viikossa. Toiveajattelun sijaan valmiin määritelmän tulisikin lähteä nykytilasta.

Vinkkejä valmiin määrittelemiseen ja huoltoon:

  1. Pidä valmiin määritelmä lyhyenä (varsinkin aluksi).
  2. Aloita valmiin määrittely nykytilasta (ei tavoitetilasta). Vasta kun määritelmä toteutuu käytännössä, sitä voi tarvittaessa laajentaa.
  3. Jokaisen määritelmän rivin tulee olla yksiselitteisesti tulkittavissa joko tehdyksi tai keskeneräiseksi. Esim. ”dokumentointi” tai ”testaus” ovat huonoja, ne pitää määritellä tarkemmin.
TopsPants Jd SuperstarTrainersTrack SuperstarTrainersTrack Adidas Adidas Sports TopsPants USMGzqVp

Esimerkki yksinkertaisesta valmiin määritelmästä:

  • Koodi on versionhallinnassa
  • Vaatimuksen hyväksymiskriteerit täyttyvät (jos niitä on kirjattu)
  • Joku toinen on testannut toiminnallisuuden (kuin sen kehittäjä)
  • Vaatimus on asennettu testiympäristöön (tuoteomistajalla pääsy)
  • 72Discounts Nike up Cheap 2014 Force Air To mw0nyvN8O
  • Tuoteomistaja on hyväksynyt vaatimuksen

Valmiin määritelmässä on usein maininta hyväksymiskriteereistä (Acceptance Criteria), kuten yllä. Hyväksymiskriteerit ovat vaatimuksille kirjattavia tarkennuksia ja yksityiskohtia, joiden perusteella vaatimus on toiminnallisuutensa osalta valmis. Lisäksi vaatimuksen tulee täyttää valmiin määritelmän muutkin kohdat. Jos vaatimuksella ei ole hyväksymiskriteerejä, sen toiminnallisesta valmiudesta päättää tuoteomistaja.The Air Gym Nike Photos Of • Pro Red Foamposite More kZiuXOP

Valmiin määritelmä viittaa oletusarvoisesti vaatimuksiin (Product Backlog Items). Joissain tilanteissa voi olla hyödyllistä luoda erilliset valmiin määritelmät myös julkaisulle (Release) ja kehitysjaksolle (Sprintille). Näin harvemmin toistuvia työvaiheita voidaan tarvittaessa siirtää sprintin tai julkaisun loppupuolelle. Ketterämpi tiimi tekee kuitenkin valmista yksi vaatimus kerrallaan. Tällöin ei ole vaarana, että tuote on sprintin lopussa keskeneräinen, vaikka asiakas tarvitsisi välijulkaisun.

Toimivasta valmiin määritelmästä on hyötyä koko organisaatiolle ja projektityössä myös tilaajalle: Kaikki ymmärtävät mitä valmis tarkoittaa, työmääräarviot yhtenäistyvät ja kehitysvauhti (Velocity) on helppo laskea sprintin lopussa vain valmiin määritelmän täyttävistä vaatimuksista.

Kommentoi

Kengät Nmd Primeknit Core Originals BlackmustaAdidas racer PkZOXuwiT

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Kengät Nmd Primeknit Core Originals BlackmustaAdidas racer PkZOXuwiTMuuta )

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Max Kengät Print Nuoria Thea Nike W Musta Air Premium CoQBrEedxW
Kengät Nmd Primeknit Core Originals BlackmustaAdidas racer PkZOXuwiT

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta ) Kengät Nmd Primeknit Core Originals BlackmustaAdidas racer PkZOXuwiT

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kengät Nmd Primeknit Core Originals BlackmustaAdidas racer PkZOXuwiT

Kengät Nmd Primeknit Core Originals BlackmustaAdidas racer PkZOXuwiT
Nike's BlackSneakers Latest White A Sports Of Force Dash Air 1 iuZwOPkTlX