90 Uk Mens Ez Max TrainersblackFrom Nike Air Loofes 218 F1JlK3cT
90 Uk Mens Ez Max TrainersblackFrom Nike Air Loofes 218 F1JlK3cT
0148 Air 3 Cool Nike D Greywhiteblack Ltd Men's Shoe 687977 Max l3uF1TJc5K

  Kirjoitettu 14.9.2015 Kirjoittanut 90 Uk Mens Ez Max TrainersblackFrom Nike Air Loofes 218 F1JlK3cT

 kommentti

Kengät Valkoinen Verkkokauppa Nike Essential Naisten Lunarcharge vYb7fgy6

Valmiin määritelmä on tehokas yhtenäistäjä tiimien ja organisaation laatukäsityksille. Hidasteena voi olla liika kunnianhimo.

Valmiin määritelmä (Definition of Done) listaa sovitut työvaiheet, jotka tekemällä vaatimus tai ominaisuus on valmis. Hyötynä on esimerkiksi sujuvampi työmäärien arviointi ja tuotteen katselmointi, kun kehittäjillä ja tuoteomistajalla on yhteinen ymmärrys siitä mitä ”valmiiseen” sisältyy. Valmis tarkoittaa, että ominaisuus on potentiaalisesti julkaistavissa.

Valmiin määrittelyssä voi olla ongelmana liiallinen kunnianhimo tai toiveajattelu: ”Täytyyhän meidän valmiiseen kuulua kaikki nämä asiat.” Kerralla liian korkealle asetettu laatutavoite voi olla mahdotonta saavuttaa. Tällöin valmiin määritelmä jää sanahelinäksi, joka unohtuu parissa viikossa. Toiveajattelun sijaan valmiin määritelmän tulisikin lähteä nykytilasta.

Vinkkejä valmiin määrittelemiseen ja huoltoon:

  1. Pidä valmiin määritelmä lyhyenä (varsinkin aluksi).
  2. Aloita valmiin määrittely nykytilasta (ei tavoitetilasta). Vasta kun määritelmä toteutuu käytännössä, sitä voi tarvittaessa laajentaa.
  3. Jokaisen määritelmän rivin tulee olla yksiselitteisesti tulkittavissa joko tehdyksi tai keskeneräiseksi. Esim. ”dokumentointi” tai ”testaus” ovat huonoja, ne pitää määritellä tarkemmin.
Uptempo 5 ~ 300 Air kSize 8 Nike U Max 2 887226049989 Qs 919831 fvYb76Igym

Esimerkki yksinkertaisesta valmiin määritelmästä:

  • Koodi on versionhallinnassa
  • Vaatimuksen hyväksymiskriteerit täyttyvät (jos niitä on kirjattu)
  • Joku toinen on testannut toiminnallisuuden (kuin sen kehittäjä)
  • Vaatimus on asennettu testiympäristöön (tuoteomistajalla pääsy)
  • Air up Price Bag 70Discounts Nike Max To Cheap ikwZulPOXT
  • Tuoteomistaja on hyväksynyt vaatimuksen

Valmiin määritelmässä on usein maininta hyväksymiskriteereistä (Acceptance Criteria), kuten yllä. Hyväksymiskriteerit ovat vaatimuksille kirjattavia tarkennuksia ja yksityiskohtia, joiden perusteella vaatimus on toiminnallisuutensa osalta valmis. Lisäksi vaatimuksen tulee täyttää valmiin määritelmän muutkin kohdat. Jos vaatimuksella ei ole hyväksymiskriteerejä, sen toiminnallisesta valmiudesta päättää tuoteomistaja.Se ShoesMens Poshmark Mid Twilight Nike Sneakers thxsQrdCB

Valmiin määritelmä viittaa oletusarvoisesti vaatimuksiin (Product Backlog Items). Joissain tilanteissa voi olla hyödyllistä luoda erilliset valmiin määritelmät myös julkaisulle (Release) ja kehitysjaksolle (Sprintille). Näin harvemmin toistuvia työvaiheita voidaan tarvittaessa siirtää sprintin tai julkaisun loppupuolelle. Ketterämpi tiimi tekee kuitenkin valmista yksi vaatimus kerrallaan. Tällöin ei ole vaarana, että tuote on sprintin lopussa keskeneräinen, vaikka asiakas tarvitsisi välijulkaisun.

Toimivasta valmiin määritelmästä on hyötyä koko organisaatiolle ja projektityössä myös tilaajalle: Kaikki ymmärtävät mitä valmis tarkoittaa, työmääräarviot yhtenäistyvät ja kehitysvauhti (Velocity) on helppo laskea sprintin lopussa vain valmiin määritelmän täyttävistä vaatimuksista.

Kommentoi

90 Uk Mens Ez Max TrainersblackFrom Nike Air Loofes 218 F1JlK3cT

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  90 Uk Mens Ez Max TrainersblackFrom Nike Air Loofes 218 F1JlK3cTMuuta )

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

– Netissä Nike Naisten KengätZalando Kenkäkauppa wOZXiuTPk
90 Uk Mens Ez Max TrainersblackFrom Nike Air Loofes 218 F1JlK3cT

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta ) 90 Uk Mens Ez Max TrainersblackFrom Nike Air Loofes 218 F1JlK3cT

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

90 Uk Mens Ez Max TrainersblackFrom Nike Air Loofes 218 F1JlK3cT

90 Uk Mens Ez Max TrainersblackFrom Nike Air Loofes 218 F1JlK3cT
WiggleAdidas Shoes Women's Ultra Running Boost nNwO8PZ0kX