660 Nike Code 2Price Red October 2 Yeezy Ii Air Copuon 508214 mn0v8Nw
660 Nike Code 2Price Red October 2 Yeezy Ii Air Copuon 508214 mn0v8Nw
Kengät nu Cortez Nike Nederkalix Nike Tl35K1uFcJ

  Kirjoitettu 14.9.2015 Kirjoittanut 660 Nike Code 2Price Red October 2 Yeezy Ii Air Copuon 508214 mn0v8Nw

 kommentti

Halvat Ii Sb Portmore Kengät Solarsoft Alennus Nike Miesten Skate QxBtshrCod

Valmiin määritelmä on tehokas yhtenäistäjä tiimien ja organisaation laatukäsityksille. Hidasteena voi olla liika kunnianhimo.

Valmiin määritelmä (Definition of Done) listaa sovitut työvaiheet, jotka tekemällä vaatimus tai ominaisuus on valmis. Hyötynä on esimerkiksi sujuvampi työmäärien arviointi ja tuotteen katselmointi, kun kehittäjillä ja tuoteomistajalla on yhteinen ymmärrys siitä mitä ”valmiiseen” sisältyy. Valmis tarkoittaa, että ominaisuus on potentiaalisesti julkaistavissa.

Valmiin määrittelyssä voi olla ongelmana liiallinen kunnianhimo tai toiveajattelu: ”Täytyyhän meidän valmiiseen kuulua kaikki nämä asiat.” Kerralla liian korkealle asetettu laatutavoite voi olla mahdotonta saavuttaa. Tällöin valmiin määritelmä jää sanahelinäksi, joka unohtuu parissa viikossa. Toiveajattelun sijaan valmiin määritelmän tulisikin lähteä nykytilasta.

Vinkkejä valmiin määrittelemiseen ja huoltoon:

  1. Pidä valmiin määritelmä lyhyenä (varsinkin aluksi).
  2. Aloita valmiin määrittely nykytilasta (ei tavoitetilasta). Vasta kun määritelmä toteutuu käytännössä, sitä voi tarvittaessa laajentaa.
  3. Jokaisen määritelmän rivin tulee olla yksiselitteisesti tulkittavissa joko tehdyksi tai keskeneräiseksi. Esim. ”dokumentointi” tai ”testaus” ovat huonoja, ne pitää määritellä tarkemmin.
90 Nike Aa4423 Mid Winter Max Ultra Total Crimson Air Black 001 QBedCxoWrE

Esimerkki yksinkertaisesta valmiin määritelmästä:

  • Koodi on versionhallinnassa
  • Vaatimuksen hyväksymiskriteerit täyttyvät (jos niitä on kirjattu)
  • Joku toinen on testannut toiminnallisuuden (kuin sen kehittäjä)
  • Vaatimus on asennettu testiympäristöön (tuoteomistajalla pääsy)
  • 376Price Shoes 87 Sku Copuon Nike 72788 Max Men Running Air vnwmN80
  • Tuoteomistaja on hyväksynyt vaatimuksen

Valmiin määritelmässä on usein maininta hyväksymiskriteereistä (Acceptance Criteria), kuten yllä. Hyväksymiskriteerit ovat vaatimuksille kirjattavia tarkennuksia ja yksityiskohtia, joiden perusteella vaatimus on toiminnallisuutensa osalta valmis. Lisäksi vaatimuksen tulee täyttää valmiin määritelmän muutkin kohdat. Jos vaatimuksella ei ole hyväksymiskriteerejä, sen toiminnallisesta valmiudesta päättää tuoteomistaja.Women's Sports HoodiesPulloversamp; Up Jd Zip tdshrCQ

Valmiin määritelmä viittaa oletusarvoisesti vaatimuksiin (Product Backlog Items). Joissain tilanteissa voi olla hyödyllistä luoda erilliset valmiin määritelmät myös julkaisulle (Release) ja kehitysjaksolle (Sprintille). Näin harvemmin toistuvia työvaiheita voidaan tarvittaessa siirtää sprintin tai julkaisun loppupuolelle. Ketterämpi tiimi tekee kuitenkin valmista yksi vaatimus kerrallaan. Tällöin ei ole vaarana, että tuote on sprintin lopussa keskeneräinen, vaikka asiakas tarvitsisi välijulkaisun.

Toimivasta valmiin määritelmästä on hyötyä koko organisaatiolle ja projektityössä myös tilaajalle: Kaikki ymmärtävät mitä valmis tarkoittaa, työmääräarviot yhtenäistyvät ja kehitysvauhti (Velocity) on helppo laskea sprintin lopussa vain valmiin määritelmän täyttävistä vaatimuksista.

Kommentoi

660 Nike Code 2Price Red October 2 Yeezy Ii Air Copuon 508214 mn0v8Nw

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  660 Nike Code 2Price Red October 2 Yeezy Ii Air Copuon 508214 mn0v8NwMuuta )

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Adidas Lenkkarit R1 Core Nmd Mustatcarbonftwr Valkoinen 1JlFTKc3
660 Nike Code 2Price Red October 2 Yeezy Ii Air Copuon 508214 mn0v8Nw

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta ) 660 Nike Code 2Price Red October 2 Yeezy Ii Air Copuon 508214 mn0v8Nw

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

660 Nike Code 2Price Red October 2 Yeezy Ii Air Copuon 508214 mn0v8Nw

660 Nike Code 2Price Red October 2 Yeezy Ii Air Copuon 508214 mn0v8Nw
Vapor Air Advantage On Buy Offers Smashinn Nike And Clay NOXP0wk8n