Kengät Nmd Primeknit Core Originals BlackmustaAdidas racer PkZOXuwiT
Kengät Nmd Primeknit Core Originals BlackmustaAdidas racer PkZOXuwiT
Blue Air Shoes Fly Uncage White Walking Deep Presto Men Nike Running OP08nwk

  Kirjoitettu 14.9.2015 Kirjoittanut Kengät Nmd Primeknit Core Originals BlackmustaAdidas racer PkZOXuwiT

 kommentti

Bar Nike Air 1 Rain Low Sneaker Maker Custom Force Detroit redBoQCxW

Valmiin määritelmä on tehokas yhtenäistäjä tiimien ja organisaation laatukäsityksille. Hidasteena voi olla liika kunnianhimo.

Valmiin määritelmä (Definition of Done) listaa sovitut työvaiheet, jotka tekemällä vaatimus tai ominaisuus on valmis. Hyötynä on esimerkiksi sujuvampi työmäärien arviointi ja tuotteen katselmointi, kun kehittäjillä ja tuoteomistajalla on yhteinen ymmärrys siitä mitä ”valmiiseen” sisältyy. Valmis tarkoittaa, että ominaisuus on potentiaalisesti julkaistavissa.

Valmiin määrittelyssä voi olla ongelmana liiallinen kunnianhimo tai toiveajattelu: ”Täytyyhän meidän valmiiseen kuulua kaikki nämä asiat.” Kerralla liian korkealle asetettu laatutavoite voi olla mahdotonta saavuttaa. Tällöin valmiin määritelmä jää sanahelinäksi, joka unohtuu parissa viikossa. Toiveajattelun sijaan valmiin määritelmän tulisikin lähteä nykytilasta.

Vinkkejä valmiin määrittelemiseen ja huoltoon:

  1. Pidä valmiin määritelmä lyhyenä (varsinkin aluksi).
  2. Aloita valmiin määrittely nykytilasta (ei tavoitetilasta). Vasta kun määritelmä toteutuu käytännössä, sitä voi tarvittaessa laajentaa.
  3. Jokaisen määritelmän rivin tulee olla yksiselitteisesti tulkittavissa joko tehdyksi tai keskeneräiseksi. Esim. ”dokumentointi” tai ”testaus” ovat huonoja, ne pitää määritellä tarkemmin.
92 Running Coming Shoes Pegasus Black Air 2016 Men Nike All Ultra 4LjS3Rc5Aq

Esimerkki yksinkertaisesta valmiin määritelmästä:

Valmiin määritelmässä on usein maininta hyväksymiskriteereistä (Acceptance Criteria), kuten yllä. Hyväksymiskriteerit ovat vaatimuksille kirjattavia tarkennuksia ja yksityiskohtia, joiden perusteella vaatimus on toiminnallisuutensa osalta valmis. Lisäksi vaatimuksen tulee täyttää valmiin määritelmän muutkin kohdat. Jos vaatimuksella ei ole hyväksymiskriteerejä, sen toiminnallisesta valmiudesta päättää tuoteomistaja.Air Force 1 Winter Nike Pack Workboot dCxeWoBr

Valmiin määritelmä viittaa oletusarvoisesti vaatimuksiin (Product Backlog Items). Joissain tilanteissa voi olla hyödyllistä luoda erilliset valmiin määritelmät myös julkaisulle (Release) ja kehitysjaksolle (Sprintille). Näin harvemmin toistuvia työvaiheita voidaan tarvittaessa siirtää sprintin tai julkaisun loppupuolelle. Ketterämpi tiimi tekee kuitenkin valmista yksi vaatimus kerrallaan. Tällöin ei ole vaarana, että tuote on sprintin lopussa keskeneräinen, vaikka asiakas tarvitsisi välijulkaisun.

Toimivasta valmiin määritelmästä on hyötyä koko organisaatiolle ja projektityössä myös tilaajalle: Kaikki ymmärtävät mitä valmis tarkoittaa, työmääräarviot yhtenäistyvät ja kehitysvauhti (Velocity) on helppo laskea sprintin lopussa vain valmiin määritelmän täyttävistä vaatimuksista.

Kommentoi

Kengät Nmd Primeknit Core Originals BlackmustaAdidas racer PkZOXuwiT

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Kengät Nmd Primeknit Core Originals BlackmustaAdidas racer PkZOXuwiTMuuta )

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Max €112 Green 90 Essential Nike Price Stadium 50 Air 8n0OXwkZNP
Kengät Nmd Primeknit Core Originals BlackmustaAdidas racer PkZOXuwiT

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta ) Kengät Nmd Primeknit Core Originals BlackmustaAdidas racer PkZOXuwiT

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kengät Nmd Primeknit Core Originals BlackmustaAdidas racer PkZOXuwiT

ShoeGb Air Low Max Nike Motion Men's WH9IDeE2Y
Ota yhteyttä

  040 849-5117
 Katso koulutuskalenteriIn Force Lyst Sneakers Nike Hightop Air Downtown Hi Brown 1 Gum WHIED29
 [email protected]

Lekman Consulting
Itälahdenkatu 2 A 1
00210 Helsinki, Finland
Y-tunnus: 1944034-8

Laskutusosoite
FI2017453000165177
Nordea (NDEAFIHH)
FinvoiceJordansJordan Nike Kids Air For Jd Children Sports N8n0PkXZwO

Suomenkielinen Scrum-opas
Kengät Nmd Primeknit Core Originals BlackmustaAdidas racer PkZOXuwiT
Bar Nike Air 1 Rain Low Sneaker Maker Custom Force Detroit redBoQCxW